Algemene info

Algemene info

 

 

Het WZC Sint-Jan Berchmans is een onderdeel van vzw Integro. Integro is een groep van woonzorgcentra geïnspireerd door Christelijke waarden en normen. Onze drijfveer is dan ook: het zorg dragen voor de (oudere) medemens. Dit betekent dat we kwaliteitsvolle diensten aanbieden tegen een eerlijke prijs.

Binnen vzw Integro neemt het WZC Sint-Jan Berchmans haar eigen plekje in, met een eigen visie. In de eerste plaats hechten we veel belang aan het "thuis gevoel", het warme, het welkom zijn. Dit proberen we te doen door de inrichting van het huis, maar ook door de ‘goeie morgen’ van het onthaal. We proberen van ons huis een echte thuis te maken voor de bewoners en hun familie.

Daarnaast willen we dat bewoners op een aangename manier hun oude dag kunnen doorbrengen. Bewoners bepalen zelf hoe ze hun dag invullen en kunnen hierbij hun wensen doorgeven. ‘Moeten’ hoeft niet meer, kiezen des te meer.

Niet alleen voor onze bewoners, maar ook voor families willen we een thuis gevoel creëren, wanneer ze op bezoek komen bij hun naasten. We proberen hen dan ook zo veel mogelijk te betrekken bij de zorg voor hun naasten. Ook willen we hierbij luisteren naar hun suggesties en opmerkingen en hierover open spreken. We willen een positief beeld uitdragen, maar daarbij werkpunten niet uit de weg gaan.

 

Bezoekersverbod of toch niet?

  Jawel, er is een bezoekersverbod! We krijgen de laatste dagen heel wat bedenkingen over het feit dat er sommige mensen wel nog toegang hebben tot ons woonzorgcentrum. Het is inderdaad zo dat er nog een aantal mantelzorgers en vrijwilligers worden toegelaten in ons

Lees meer
Volg ons op facebook

Wil je op de hoogte blijven over de laatste nieuwtjes?    We proberen in deze "corona-tijden" elke dag een berichtje te posten op onze facebookpagina.    Je kan ons vinden op:  https://www.facebook.com/Integrocampussjb/   Like, deel en

Lees meer