Algemene info

Algemene info

 

 

Het WZC Sint-Jan Berchmans is een onderdeel van vzw Integro. Integro is een groep van woonzorgcentra geïnspireerd door Christelijke waarden en normen. Onze drijfveer is dan ook: het zorg dragen voor de (oudere) medemens. Dit betekent dat we kwaliteitsvolle diensten aanbieden tegen een eerlijke prijs.

Binnen vzw Integro neemt het WZC Sint-Jan Berchmans haar eigen plekje in, met een eigen visie. In de eerste plaats hechten we veel belang aan het "thuis gevoel", het warme, het welkom zijn. Dit proberen we te doen door de inrichting van het huis, maar ook door de ‘goeie morgen’ van het onthaal. We proberen van ons huis een echte thuis te maken voor de bewoners en hun familie.

Daarnaast willen we dat bewoners op een aangename manier hun oude dag kunnen doorbrengen. Bewoners bepalen zelf hoe ze hun dag invullen en kunnen hierbij hun wensen doorgeven. ‘Moeten’ hoeft niet meer, kiezen des te meer.

Niet alleen voor onze bewoners, maar ook voor families willen we een thuis gevoel creëren, wanneer ze op bezoek komen bij hun naasten. We proberen hen dan ook zo veel mogelijk te betrekken bij de zorg voor hun naasten. Ook willen we hierbij luisteren naar hun suggesties en opmerkingen en hierover open spreken. We willen een positief beeld uitdragen, maar daarbij werkpunten niet uit de weg gaan.

 

Vakantiewerk?

Is je stage goed bevallen, wil je meer proeven van het echte werk in ons woonzorgcentrum of een centje bijverdienen? Wij zoeken vakantiewerkers voor in de zomervakantie! Interesse? Vul dan dit inlichtingenblad in en breng het binnen op de administratie.

Lees meer
Sensoren volgen senioren op

In ons woon-zorgcentrum Sint-Jan Berchmans in Hamont zal de volgende drie jaren een opmerkelijk Europees proefproject lopen rond zorg op afstand. Een dertigtal ouderen en hun leefomgeving worden via sensoren opgevolgd. Uiteindelijk moet dit leiden tot een instrument waarmee

Lees meer