Algemene info

Algemene info

 

 

Het WZC Sint-Jan Berchmans is een onderdeel van vzw Integro. Integro is een groep van woonzorgcentra geïnspireerd door Christelijke waarden en normen. Onze drijfveer is dan ook: het zorg dragen voor de (oudere) medemens. Dit betekent dat we kwaliteitsvolle diensten aanbieden tegen een eerlijke prijs.

Binnen vzw Integro neemt het WZC Sint-Jan Berchmans haar eigen plekje in, met een eigen visie. In de eerste plaats hechten we veel belang aan het "thuis gevoel", het warme, het welkom zijn. Dit proberen we te doen door de inrichting van het huis, maar ook door de ‘goeie morgen’ van het onthaal. We proberen van ons huis een echte thuis te maken voor de bewoners en hun familie.

Daarnaast willen we dat bewoners op een aangename manier hun oude dag kunnen doorbrengen. Bewoners bepalen zelf hoe ze hun dag invullen en kunnen hierbij hun wensen doorgeven. ‘Moeten’ hoeft niet meer, kiezen des te meer.

Niet alleen voor onze bewoners, maar ook voor families willen we een thuis gevoel creëren, wanneer ze op bezoek komen bij hun naasten. We proberen hen dan ook zo veel mogelijk te betrekken bij de zorg voor hun naasten. Ook willen we hierbij luisteren naar hun suggesties en opmerkingen en hierover open spreken. We willen een positief beeld uitdragen, maar daarbij werkpunten niet uit de weg gaan.

 

feest!

Eens we aan het feesten zijn doen we gewoon verder! Vandaag mochten onze overwinnaars terug naar hun oude vetrouwde kamer, naar hun eigen dienst. Onder een minuut-lang, (bijna) oorverdovend applaus werden ze uitgezwaaid en direct opnieuw verwelkomd. Een van de meest bijzondere

Lees meer
weer feest :-)

Gisteren was het (weeral) feest in huis. Ook de laatste bewoners zijn officieel corona vrij verklaard en mochten uit kamerisolatie. De medebewoners van de dienst hadden kosten nog moeite gespaard om hen een heel hartelijk "welkom thuis" te geven. Geniet mee van de foto's, we

Lees meer