Algemene info

Algemene info

 

 

Het WZC Sint-Jan Berchmans is een onderdeel van vzw Integro. Integro is een groep van woonzorgcentra geïnspireerd door Christelijke waarden en normen. Onze drijfveer is dan ook: het zorg dragen voor de (oudere) medemens. Dit betekent dat we kwaliteitsvolle diensten aanbieden tegen een eerlijke prijs.

Binnen vzw Integro neemt het WZC Sint-Jan Berchmans haar eigen plekje in, met een eigen visie. In de eerste plaats hechten we veel belang aan het "thuis gevoel", het warme, het welkom zijn. Dit proberen we te doen door de inrichting van het huis, maar ook door de ‘goeie morgen’ van het onthaal. We proberen van ons huis een echte thuis te maken voor de bewoners en hun familie.

Daarnaast willen we dat bewoners op een aangename manier hun oude dag kunnen doorbrengen. Bewoners bepalen zelf hoe ze hun dag invullen en kunnen hierbij hun wensen doorgeven. ‘Moeten’ hoeft niet meer, kiezen des te meer.

Niet alleen voor onze bewoners, maar ook voor families willen we een thuis gevoel creëren, wanneer ze op bezoek komen bij hun naasten. We proberen hen dan ook zo veel mogelijk te betrekken bij de zorg voor hun naasten. Ook willen we hierbij luisteren naar hun suggesties en opmerkingen en hierover open spreken. We willen een positief beeld uitdragen, maar daarbij werkpunten niet uit de weg gaan.

 

Mmmmm-ocktails

  De zomer begint deze week aan een 2de ronde. Een ideaal moment dus voor een lekker zomers drankje. Samen met het Dagcentrum De Kring maken we morgen Mocktails!   Om jullie alvast verlekkerd (en jaloers) te maken, geven we een receptje mee van een

Lees meer
Tea for two

  Tea for two Enige tijd geleden zijn we samen met enkele Europese partners in het project Tea for 2 gestapt. Tea for two doet onderzoek naar de inschakeling van sociale economie in de ouderenzorg. Om hier meer over te leren, zijn 2 collega's onlangs gaan spieken in

Lees meer