DIENSTENAANBOD

Dagverzorgingscentrum

Algemene info

In het dagverzorgingscentrum van Dienstencentrum De Kring, gelegen in de Bosstraat te Hamont, zorgt men dagelijks voor de opvang van ouderen. Eens er zorgen zijn, is de steun en inzet van familie en/of diensten noodzakelijk. Familieleden die deze zorg op zich nemen (mantelzorgers), zijn niet steeds in de mogelijkheid om deze taak te vervullen. Opvang van de oudere in het dagverzorgingscentrum kan de mantelzorgers deels ontlasten in hun taak.

Het dagverzorgingscentrum biedt ondersteuning in het zo lang mogelijk thuis wonen en zorgt voor een zinvolle daginvulling voor de ouderen: activiteiten zoals zitturnen, gezelschapsspelen, koken, groepsgesprekken, wandelen,... 's Middags wordt er steeds een warm middagmaal voorzien. Naargelang de zelfstandigheid van de ouderen kan iedereen rekenen op de nodige assistentie bij de verzorging, verplaatsingen en maaltijdbegeleiding.

De sociale contacten in het  dagverzorgingscentrum vormen de rode draad doorheen de dag, waardoor deze opvang voor vele ouderen een tweede thuis is.

  

lees meer

 

Prijzen

De dagprijs bedraagt 24,34 € met een rechtstreekse tussenkomst van de stad Hamont-Achel van 2,50€/dag voor de inwoners van Hamont-Achel.
Hierin is inbegrepen: 2x koffie, middag- en avondmaal, animatie, incontinentiemateriaal.
(een aanwezige dag zonder avondmaal:  21,84 € )

Er is eveneens een tussenkomst van het ziekenfonds (±5,00€) mogelijk.

  

Openingsuren

Het dagverzorgingscentrum is geopend op werkdagen van 10u00 tot 17u30.
Tijdens het weekend en op feestdagen is het dagverblijf gesloten.

 

Contact

Voor vragen kunt U terecht bij dienstencentrum VZW De Kring.
contactpersoon: Liesbet Clijsters 011/610588

Adres: Bosstraat 7, 3930 Hamont